Setmana mundial de l’aigua 2020

Aquest any s’ha hagut de suspendre la setmana mundial de l’aigua, no obstant he volgut fer un post per a recordar la importància de l’aigua. Tot i que nosaltres només hem d’obrir l’aixeta per a gaudir-la encara hi ha molts països on aquesta no és accessible. Hi ha persones que han de fer molts quilometres per a accedir a aigua i, aquesta, no sempre és potable ni segura per al consum.

L’aigua es un dels components principals del cos humà, per aquest motiu es tant important estar hidratats. Els col·lectius amb més risc de deshidratació són els infants, els ancians, les embarassades, els lactants i els esportistes.

La falta d’aigua pot provocar retenció de líquids, errors en les funcions vitals, deshidratació, mareig, més propensió a les lesions, tenim menys apetit, ens cansem abans, apareixen infeccions i malalties, etc.

Recordeu que quan tenim set ja estem deshidratats, és necessari anar bevent aigua i no esperar a tenir molta set. A més, si bevem aigua abans de menjar tenim l’estomac ple i no menjarem tant, per això hem de beure fora de les menjades.

A més, és important tenir en compte que encara ara hi ha mites al seu voltant. Per això vull deixar alguns punts clars.

“S’han de beure dos litres d’aigua al dia”.

S’ha de beure aigua per a mantenir-nos hidratats però si no tenim una orina fosa i només bevem 1’5l d’aigua al dia no passa res. A més, depenent de la calor, l’activitat física i els aliments que haguem consumit en necessitarem més o menys quantitat. Simplement és una quantitat orientativa, però no passa res si no arribem a aquests litres.

 “L’aigua aprima”.

L’aigua el que fa és hidratar-nos, per més aigua que prenem no ens disminueixen les reserves de greix del cos. Per tant, ni aprima ni engreixa.

“Beure un got d’aigua en llima en dejú regula el pH i disminueix els trastorns digestius”.

L’aigua en llimona no desintoxica el cos, ja que per a això estan els òrgans, la ingesta d’aigua no pot influir en el pH del cos ni pot curar malalties (càncer, problemes cardiovasculars, trastorns digestius…). a més a més, el seu consum danya l’esmalt dental (si ho fas cada dia i no et raspalles les dents després).

“Beure molta aigua fa que tingui retenció de líquids”.

Tot el contrari, beure molta aigua va bé per a eliminar aquesta retenció de líquids. La retenció de líquids és deguda a beure poca quantitat d’aigua, ser sedentaris i una mala alimentació, ja que el cos emmagatzema aigua per a evitar la deshidratació.

“L’aigua embotellada és millor que la de l’aixeta”

Penseu que l’aigua del grifo és menys saludable que l’aigua embotellada? És un dubte molt habitual, però la veritat és que no és així. L’aigua del grifo és potable i s’analitza constantment per a comprovar que és segura. Aquesta prové de diferents llocs i agafa els minerals dels llocs per un passa, per això podem notar-li sabors diferents (això no significa que sigui dolenta). El clor que se li afegeix (no lleixiu!) és per a desinfectar per si hi hagués qualsevol patogen i es vigila quina quantitat s’utilitza.

L’aigua embotellada sempre té la mateixa composició i quantitat de minerals. Moltes persones l’escullen per aquest motiu o perquè no té sabor. No obstant, si que és veritat que ens resulta més cara.

Seguiu tenint dubtes sobre el consum d’aigua? Heu sentit a parlar d’altres mites sobre aquesta? Si teniu algun dubte no dubteu en preguntar-me!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close