Són les begudes vegetals una bona opció per als nens/es?

Cada cop hi ha més pares que ofereixen begudes vegetals als seus fills pensant que son una millor opció o com a alternativa a la llet de vaca.

Abans de substituir el consum de llet per begudes vegetals millor si consultem al pediatra per tal d’evitar dèficits en la dieta. Cal recordar que si aquesta és variada i equilibrada no ha d’haver cap dèficit, el problema ve quan excloem molts aliments o la base de l’alimentació són productes insans.

Primer que res hem de tenir en compte que són begudes vegetals no llets vegetals, ja que no son llet sinó un altre producte que hi ha en el mercat.

Les begudes vegetals contenen menys proteïna, vitamines i minerals que la llet de vaca. Solen estar ensucrades (un dels primers ingredients que contenen) o edulcorades, si les escollim hem de buscar una opció sense sucres ni edulcorants afegits. https://www.aeped.es/noticias/las-bebidas-vegetales-no-contienen-los-mismos-nutrientes-que-leche-vaca

Que hem de mirar? Si contenen vitamines o calci afegit (si són nens vegans millor buscar una opció enriquida amb B12 i D), algunes també poden portar ferro.

Aquestes begudes sí que son aptes per a nens però és molt important mirar quin és l’aliment base. Depenent de que estiguin fetes poden donar lloc a estrenyiment, diarrea…. Per exemple, els bebès (6-24m) no han de consumir arròs cru pel seu alt contingut en arsènic, per tant les que estan realitzades a base d’arròs s’haurien d’evitar.

Teniu més dubtes sobre aquest tipus de begudes?

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close