Organització i planificació alimentària per al curs 2020/2021

Aquesta setmana ha començat el curs escolar per a tots els nens i les nenes. Un curs escolar que es presenta incert i amb desconfiança, per aquest motiu és important que els transmetem il·lusió i ganes, que invertim el temps en passar estones amb la família i organitzar-nos més que mai.

Avui us parlaré d’organització i planificació alimentària per al curs escolar i sempre, quan volem menjar d’una forma saludable i correcta com més planificats tinguem els àpats més fàcil ens resultarà.

Organitzar-nos és important per a menjar saludable, però tindre sempre aliments frescos i de temporada a l’abast ens ajudarà a mantenir una dieta equilibrada. Això avui us explicaré com fer-ho!

Primer que res hem de fer un menú.

Aquest menú el podem organitzar en funció del menú escolar si els nens/es mengen a l’escola, sinó el podem fer en base a les freqüències de consum dels grups alimentaris (2 cops a la setmana peix blanc, 1 cop a la setmana peix blau, 2 cops a la setmana carn blanca, 1 cop a la setmana carn roja, 3 cops a la setmana llegums i 2-3 cops a la setmana ou). En funció d’aquesta freqüència omplirem els sopars i dinars.

Recordeu que el menú no només inclou els dinars i sopars, però també hem de tenir en compte els esmorzars, mig matí i berenars. Que solem menjar? Quines opcions podem donar? Sempre hi ha moltes opcions i, aquests àpats, també han de ser saludables i equilibrats.

Després hem de fer la llista de la compra i anar a comprar.

En funció del que hem posat al menú farem la llista de la compra. Anem sempre a comprar amb la llista ja que d’aquesta forma evitem comprar aliments que no necessitem, que es faran malbé i que no necessitem. A més també reduirem la despesa en productes processats o aliments “per si de cas”. És important que anem a comprar sense fam perquè si en aquell moment tenim fam probablement comprarem aliments insans.

Finalment organitzem els aliments i deixem algunes coses preparades.

Un cop arribem a casa es important netejar la fruita i posar-la a l’abast dels més petits, d’aquesta forma la tindran a la seva disposició i és més fàcil que en consumeixin. Una altra cosa que ens pot anar bé és cuinar algunes coses amb antelació per a evitar la falta de temps.

Tenir aliments cuinats amb antelació (com guarnicions o alguns plats) ens facilita que en arribar a casa puguem fer el dinar/sopar ràpidament i puguem passar més temps amb la família. Podem passar d’estar una hora fent el dinar a fer-lo en menys de 15 minuts!

Com podeu veure les avantatges d’organitzar-nos i planificar els àpats ens ajuda a menjar saludable i gastar menys temps a la cuina, temps que podem invertir en nosaltres o en la nostra família.

Un altre punt a tenir en compte és tenir aliments saludables a l’abast per a poder cuinar ràpidament i no tirar de productes processats. Podem comprar productes congelats, però evitem aquells que siguin molt processats. Per exemple podem comprar verdures congelades per a saltejar-les amb ou (per exemple) i una torrada de pa de pagès per a sopar.

Espero que aquest post us sigui útil per al proper curs escolar, si teniu dubtes només els heu de consultar!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close