Com he de fer una carmanyola saludable?

Comença el curs escolar i molts torneu a la rutina de menjar fora de casa. Menjar de carmanyola no significa no menjar saludable, el secret està en la planificació (si, com sempre!).

Recordeu que sempre és millor portar el menjar preparat de casa a fer-ho en cafeteries, bars o altres ja que escollirem opcions més saludables.

Podem deixar les carmanyoles preparades per a tota la setmana en antelació o cuinar en quantitats grans i congelar-les en porcions per a tenir sempre un dinar congelat preparat per si no tenim temps. Deixar-les a la nevera la nit abans per a que es descongelin i, si es necessari, completar l’àpat amb algun aliment d’última hora.

Recordeu que si heu de tenir els aliments congelats o escalfar les carmanyoles molt a sovint sempre serà millor si són de vidre. En nens/es és millor oferir-les de plàstic lliures de PVC per a evitar que es trenquin per algun cop.

El que hem de tenir en compte abans d’escollir que ens emportarem per a menjar és si disposem de frigorífic durant les hores prèvies (si marxem de casa a les 7 i dinem a les 3 de la tarda però no tenim nevera potser no menjarem el mateix que algú que si disposa d’aquesta).

Hem d’escollir receptes saludables però gustoses, que aguantin bé i que siguin agradables a la vista per a que ens apeteixi escollir aquella opció davant d’altres menys saludables. Hem de procurar que siguin suficients i no ens quedem en fam, sinó acabarem anant a comprar algun snack poc saludable. Recordeu que el mètode del plat també es pot aplicar a les carmanyoles. Un quart de la carmanyola han de ser hidrats de carboni, l’altre quart proteïna i la meitat verdura; podem distribuir-ho en dos carmanyoles o tot en una única. A més, no oblideu portar aigua i fruita!

Durant el bon temps podem gaudir d’amanides complertes o verdura fresca, cap a l’hivern serà una millor opció plats calents (guisats, tabulé, saltejats, estofats…). Intenteu portar l’oli i el vinagre a banda per a que no s’oxidi el menjar o tindrà un aspecte lleig i no serà tant agradable de menjar.

Una de les millors opcions són les llegums, es mantenen en bon estat fora de la nevera durant moltes hores, són saciants i n’hauríem de menjar dos cops per setmana mínim!

Recordeu que en funció de les carmanyoles que anem a menjar aquella setmana (o el menú escolar) podem acabar de completar el nostre menú saludable!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close