Alimentació sostenible, de temporada i de proximitat!

L’agricultura és la base de la nostra alimentació i, tot i ser l’activitat que ens proporciona aliments cada dia, molts cops no valorem. Per això m’agradaria recordar la importància que té  mantenir una alimentació sostenible, de temporada i de proximitat.

Sabeu perquè els dietistes-nutricionistes insistim tant amb el consum d’aliments de temporada i proximitat? Perquè són sostenibles per al medi ambient i saludables per a nosaltres.

Ja sabreu que els aliments ecològics no són més nutritius ni segurs ni respectuosos amb el medi ambient. Podem trobar aliments ecològics que hagin vingut de l’altra punta del món amb avió i, per tant, no són més respectuosos amb el medi ambient sinó tot el contrari. Molts cops confonem ecològic amb aquests aspectes mentre que el que hauríem de buscar és la compra de proximitat.

Quan escollim aliments de proximitat i temporada estem evitant consumir aliments que molts cops han sigut collits verds i madurats en una càmera, recorrent molts quilometres fins al punt de venda. La millor opció és comprar aliments en mercats o pagesos de proximitat, així ens assegurem que són de temporada, no estan madurats en càmeres i mantenen totes les seves propietats.

Recordeu mirar sempre el lloc d’origen dels aliments per a evitar pagar un preu superior per un producte que no ho mereix!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close