Microbiota intestinal

La microbiota és el conjunt de microorganismes que viuen dintre de nosaltres; virus, bactèries, llevadores i arquees. No obstant, ens queda molt per a saber sobre els diferents tipus de microorganismes i les seves funcions.

Aquesta microbiota comença a colonitzar-se en la infància, depenent del tipus de part i lactància. Posteriorment es veu influenciada per l’estil de vida, el consum de medicaments, falta de descans, estrès mantingut en el temps i la dieta (entre altres). Depenent de tots aquests factors poden augmentar un tipus o altres de microorganismes i, d’aquests, dependrà el tipus d’efectes que tinguin sobre el nostre cos (poden ser positius o negatius).

La microbiota te diferents funcions en el nostre cos: modula la resposta inflamatòria, nodreix les capes de l’intestí i impedeix el creixement de microbiota patògena entre altres.

Tenir una bona microbiota és beneficiós per a la digestió, tenir menor incidència d’al·lèrgies, menys risc d’inflamació i disbiosis. Mentre que si tenim una microbiota de pitjor qualitat tindrem més inflamació intestinal, augment dels patògens intestinals, més resistència a la insulina, problemes digestius i intestinals i més risc de sofrir diabetis o obesitat o altres malalties que se’n relacionen.

Podem millorar la nostra microbiota realitzant exercici físic a diari, tenint un estil de vida actiu, evitant l’abús de substàncies tòxiques (tabac, alcohol, drogues, etc.) i amb una bona alimentació. L’alimentació ha de ser basada en el consum de fruites i verdures, amb un baix consum de productes ultraprocessats.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close