Nàusees

Al llarg de la vida poden haver diferents motius pels que tinguem nàusees o vòmits. Un clar exemple són les nausees degudes a l’embaràs o per problemes digestius.

Durant l’embaràs poden aparèixer nàusees degudes als canvis hormonals que pateix el cos. Aquestes poden afectar al llarg de tot el dia o només en moments determinats, per aquest motiu és interessant saber com evitar-les o disminuir-les.

Mentre que els problemes digestius solen donar lloc a nàusees durant la cocció o la realització dels àpats. Recordeu que hi ha alguns medicaments que poden augmentar-les!

Què és el que et produeix les nausees?

El més important que hem de saber és que normalment estan relacionades amb el consum o l’olor de determinats aliments. La clau està en descobrir quins són els que les provoquen en cada cas i restringir-los o moure’ls a determinats moments del dia en que no hi hagi tantes nàusees.

Alguns aliments que solen provocar-ne més són aquells plats amb molt greix, salses o amb temperatures molt altes o molt baixes.

Com disminueixo les nàusees?

  • Consumint fruita, iogurt o aliments secs. És preferible evitar les galetes que solen recomanar alguns professionals sanitaris desactualitzats.
  • Mastegar xiclet ens pot ajudar en moments determinats a calmar-les. Van molt bé quan portem mascareta i tenim sensació de nausees amb falta d’aire.
  • També pot ser útil glopejar abans dels àpats per a evitar tenir mal sabor bucal (és un dels motius pels que augmenten les nàusees o els vòmits).
  • Eviteu utilitzar roba ajustada i les olors fortes.
  • Quan esteu a la taula mastegueu i beveu lentament, intenteu fer àpats petits i més nombrosos.
  • Si es possible no cuineu vosaltres i mengeu en un ambient de tranquil·litat i calma.

Espero que us siguin útils aquests consells i, si en coneixeu d’altres, podeu deixar-los en un comentari.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close