Prevenció de l’estrès

L’estrès és l’emoció més probable de generar o augmentar les malalties. La població actual té uns nivells d’estrès molt elevats i és important buscar formes de disminuir-los. Hem de tenir en compte que cap emoció pot causar una malaltia per ella mateix, no obstant el seu manteniment a llarg termini si que ens predisposa a sofrir-les.

Les emocions no ens poden emmalaltir per elles mateixes, si quan les mantenim al llarg del temps.

L’estrès és un mecanisme per a enfrentar-nos a una sobredemanda del cos, per tant ens és útil en alguns moments però, com us comentava, en excés és un problema. Hem d’aprendre a prevenir-lo:

  • Realitzant exercici físic.
  • Coneixen quin és el seu origen i evitant-lo.
  • Disminuint els mals hàbits (tabac, alcohol, drogues.
  • Portant una alimentació correcta i saludable.
  • Utilitzant tècniques de relaxació (mindfulness o yoga).
Els homes també pateixen estrès i també tenen emocions. Vivim en una societat on encarà veiem com se n’avergonyeixen o es tracta l’estrès i altres emocions com a «coses de dones».

Si teniu problemes d’estrès comenteu-ho amb els professionals de la salut que us acompanyen (dietistes-nutricionistes, psicòlegs, digestius, metges, etc.) per a que puguin ajudar-vos o derivar-vos a algú que us pugui ajudar a disminuir-ne els nivells i millorar la vostra salut.

Les malalties intestinals i els problemes que les envolten poden augmentar l’estrès, per això és necessari que consulteu a un dietista-nutricionista que us expliqui en que consisteix, com es produeix, els efectes que pot tenir… i així ajudar-vos a controlar-ho i disminuir-ne els nivells.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close