Extres i culpabilitat

Molts cops fem extres en la nostra dieta i, alguns cops, ens podem sentir culpables per no haver menjat com devíem o per haver menjat massa. Com sempre comento als meus pacients quan mengem hem de ser conscients de si mengem perquè tenim fam o per un altre motiu.

Quan mengeu més del que volíeu o aliments de mala qualitat després intenteu fer alguna pauta restrictiva? Igual que quan mengem hem de parar quan el nostre cos ens diu prou, quan estem tips no cal fer un àpat “perquè toca o perquè és l’hora”.

De la mateixa forma que si tenim fam i hem fet un abús anteriorment no hem de saltar-nos l’àpat, ja que el que succeirà és que acabarem menjant més coses que no hauríem de menjar en lloc d’algo saludable.

Hem de deixar que la nostra dieta flueixi, menjar el que ens apeteix però sent conscients de que ho fem perquè volem i no per a substituir una emoció. No hem de sentir-nos culpables per menjar alguna cosa que no es saludable o en excés, sinó menjar el que volem de forma conscient. 

Si us sentiu culpables o mengeu per a tapar algun tipo d’emoció és important parlar-ho amb un dietista-nutricionista o un psicòleg per a que us pugui ajudar.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close