Nens vegans o vegetarians?

Segur que heu escoltat que si els petits no prenen carn o peix es desnodriran o tindran anèmia, entre altres malalties. Una dieta vegetariana o vegana que no esta planificada, com qualsevol altre tipus d’alimentació desequilibrada, poden tenir conseqüències negatives sobre la salut i el creixement dels nens i adolescents.

Les dietes vegetarianes exclouen la carn i el peix de la seva dieta però això no significa que excloguin un grup d’aliments, ja que substituïm l’aport de proteïna d’aquests aliments per altres (llegums, fruits secs, ous, llavors i seitan). La dieta de qualsevol persona ha de basar-se en el consum de fruita, verdura, cereals integrals, làctics, llegums, fruits secs… i no en processats ni sucres. Per tant, si estem oferint aliments de qualitat, proteïnes d’origen vegetal, prenen el sol a diari (per la vitamina D) i un suplement de vitamina B12 no tindran ningun tipus de problema.

A diferència del que molta gent creu, els aliments que ens aporten més ferro són les llegums, els fruits secs i el pa; no la carn. Per això, en les dietes vegetarianes o veganes ben planificades no hi ha un dèficit de ferro ja que estem aportant aquest micronutrient a traves d’aquestes.

Els nivells de proteïna no varien molt entre consumir pollastre i llenties, com podeu veure tampoc hi haurà un dèficit d’aquest nutrient. S’han realitzat diferents estudis i s’ha pogut observar que una dieta vegana o vegetariana no afecta al creixement dels nens/es ni a una desnutrició, sinó que molts cops tenen uns hàbits més saludables i menys prevalença de sobrepès i malalties relacionades amb uns hàbits poc saludables.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close