Aliments de fulla verda en nens/es

Hi ha molts dubtes al voltant del consum d’aliments de fulla verda en nens degut a que els nitrits poden ser cancerígens. Es restringeix el seu consum per això, no obstant, també tenen nombrosos beneficis per a la salut. Restringir el consum d’aliments de fulla verda no significa que no en donem, sinó que oferim en quantitats determinades.

Quins són els aliments de fulla verda? Bròquil, col, kale (col arrissada), espinacs, bledes, borratges, fulles verdes de mostassa, remolatxa, fonoll, cols de Brussel·les, canonges, ruca, xicoira, api, rave, col xinesa i etc.

Les verdures adquireixen nitrats i nitrits de la terra en la qual creixen: els nitrats formen part dels dipòsits minerals naturals, mentre que els nitrits sorgeixen dels microorganismes de terra que descomponen la matèria animal.

Contenen nitrats, aquests no són tòxics però quan entren en el cos es transformen en nitrits i en altes concentracions poden originar metahemoglobinèmia (no arriba suficient oxigen als òrgans).

La majoria dels nitrits els obtenim per la dieta de forma natural, però també son conservants legals que eliminen les bactèries perjudicials en aliments com embotits càrnics, peixos fumats i alguns formatges.

El 80% dels nitrats del nostre cos ingressen a través dels vegetals de la dieta. Tanmateix, no hem excloure’ls de la nostra dieta ja que també contenen components protectors com la vitamina C, els polifenols i la fibra, entre d’altres. Simplement hem d’incloure’ls en la quantitat adequada:

  • En nens de 3 a 6 mesos si s’incorporen espinacs o bledes no poden oferir-se més de 25 grams/dia, mentre que en nens de 6 a 12 mesos, no pot ser major de 35 grams/dia.
  • En nens d’1 a 3 anys no s’ha de donar més de mitja ració de bledes o espinacs 45 grams/dia.
  • Les borraines no es poden oferir fins als 3 anys.
  • Si oferim les verdures de fulla verd fosc bullides hem de rebutjar l’aigua de cocció i, en el cas de no consumir-les el mateix dia, congelar les racions sobrants.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close