Probiòtics i prebiòtics

Segur que heu escoltat a parlar dels probiòtics i prebiòtics i els seus beneficis per a la salut. Sabeu que són? Com funcionen al cos? Serveixen tots per igual?

  • ELS PREBIÒTICS són microorganismes vius per a mantenir o millorar les bactèries del cos (tenen efecte antimicrobià, funcions sobre la barrera intestinal i el sistema immune). Els trobem en iogurt, xucrut, kèfir, kombutxa, tempeh, confitats, miso, kimchi.
  • ELS PROBIÒTICS són compostos no digeribles que actuen com nutrients per a la microbiota humana, millorant l’equilibri d’aquests microorganismes. Els trobem en grans integrals, fruita, verdura, hortalisses de fulla verda, cebes, all, soja, carxofes, arrels, cacau i llegums.

Hem de cuidar la microbiota per a combatre infeccions, promoure el correcte desenvolupament de la immunitat i protegir front al desenvolupament de certes malalties (per exemple protegint front a agents cancerígens).

Existeix una amplia varietat disponible i hem d’escollir els suplements de probiòtics i prebiòtics en funció del que necessitem tractar o millorar. No obstant, no hem de prendre’ls sense supervisió en cas de tenir malalties intestinals ja que poden estar contraindicats.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close