No totes les dietes serveixen.

Una dieta sempre ha de ser un canvi d’estil de vida, no només menjar diferent durant un temps per a conseguir un pes concret. Per tant, hem de fer un canvi d’alimentació dirigit a un cas concret, però també d’habits (estar hidratats, evitar el tabac i l’alcohol, fer més exercici…).

No totes les dietes ens serveixen, les dietes miracle no serveixen per a res i són perilloses. Eviteu caure en dietes miracle, aquí teniu una sèrie de pistes per a saber si esteu davant d’una dieta d’aquestes:

  • Ens prometen resultats ràpids i molts cops una mica màgics.
  • Prohibeixen consumir aliments o grups d’aliments.
  • Exageren el poder de la dieta o dels nutrients.
  • Aconsellen productes (d’una marca o el consum d’un aliment exagerant-ne les propietats).
  • Inclouen testimonis.
  • Afirmen coses que els col·lectius sanitaris o de professionals neguen.

Com podeu veure en la propera imatge, aquestes dietes actuen com un cercle viciós.

Bàsicament el seu problema és l’alimentació (normalment deficitària) que fa que tinguem ansietat o fam moltes. Anem perdent pes a expenses d’aigua i múscul (quan fem una dieta per perdre pes el que volem és perdre greix no múscul). Baixem de pes però la nostra salut empitjora (dèficit de nutrients, micronutrients i vitamines unit a un estil de vida sedentari i hàbits poc saludables, sense cap tipus d’educació nutricional). Un cop tenim el pes que volíem tornem a caure en els mateixos errors alimentaris (degut a aquesta falta d’educació nutricional i la perpetuació dels mites alimentaris) i recuperem el pes que tant ens ha costat perdre.  Això dona lloc a frustració i al menyspreu del propi cos.

Aquest tipus de dietes donen lloc a dèficits nutricionals, el nostre cos no obté els nutrients que necessita de l’alimentació i això dona lloc a problemes en els diferents teixits i òrgans del cos (poden ser temporals o crònics).

  • Dieta depurativa (a base de líquids): no aporten suficients greixos ni proteïna, son poc saciants i tenen símptomes greus durant la seva realització (mareig, mal de cap, desmais, etc.).
  • Dietes riques en proteïna i baixes en hidrats de carboni: fomenten mals hàbits alimentaris, necessitem suplements per a completar la dieta i molts cops van unides a certs productes que no són naturals i no podem comprar de per vida.

A més, fan que continuem amb mals hàbits alimentaris o mites de fa molts anys (eliminem els hidrats, evitem la fruita pel sucre, no consumim greixos, etc.) i la nostra salut segueix ressentint-se.

Mai hem de deixar que un nen faci qualsevol tipus de dieta d’aquestes!

Si vols fer una dieta deixa’t assessorar per un bon dietista-nutricionista.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close